Workshops & Coaching

We helpen je graag verder!

Schrijf je eigen verhaal

Veel mensen besteden in de derde levensfase veel tijd aan allerlei voorbereidingen. Bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen, van een nieuwe auto, of bij de planning van een nieuwe reis. Waarom dan niet ook tijd besteden aan het bewust invullen van de levensfase zelf, zeker nu die voor velen 20 jaar of langer duurt. Ook hier geldt: het levert veel op en is leuk om mee bezig te zijn.

Om zelf aan het stuur te blijven en om allerlei problemen te voorkomen, is het slim om in de pen te klimmen en een ‘eigen verhaal’ te schrijven. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Misschien ontbreekt het nog aan durf of inspiratie. Misschien heb je nog onvoldoende inzicht in de veranderingen die zich (kunnen) voordoen, oplossingen die mogelijk zijn, of valt het niet mee om de stap te zetten van denken naar doen.

Een Persoonlijk Plan

In de workshop nemen Bert en Martin je/jullie bij de hand bij het schrijven van je eigen verhaal voor de derde en vierde levensfase. Via een gestructureerde maar speelse aanpak worden de verschillende hoofdstukken van zo’n verhaal besproken waardoor je kan onderzoeken of het voor jou belangrijk is.  Het doel is: een persoonlijke plan om prettig te blijven leven van 65 tot 100 jaar. 

Workshops over de negen aandachtsgebieden

Thuis heb je aan de hand van een aantal kaarten al enige voorbereidingen gepleegd. De workshop start met een algemene introductie en kennismaking waarin we aandacht geven aan de hoofdperso(o)n(en) van het verhaal (jij dus). Daarna staan negen belangrijke aandachtsgebieden centraal: financiën, mobiliteit, veiligheid, leefstijl & voeding, wonen, een uitdaging, participatie, sociaal netwerk en de balans tussen verplichting en ontspanning.

PER AANDACHTSGEBIED WORDT DE VOLGENDE DRIELUIK DOORLOPEN, MET INFORMATIE EN UITWISSELING:

Spanning

Net zoals een goed verhaal spanningsbogen bevat, bepalen we per aandachtsgebied welke ‘spanning’ daarin aan de orde is. De begeleiders hebben daar veel onderzoek naar gedaan en veel mensen over gesproken.

Onderzoek

Op basis van die spanning, doet iedereen onderzoek naar dat aandachtsgebied. Hoe zit dat bij mij? Wat speelt er? Wat niet? Waar moeten we op letten?

Activiteiten

Aan de hand van dat onderzoek kun je een aantal activiteiten bedenken, die je kunt gaan doen. En kun je bepalen wanneer ze voor jou relevant worden.

Deelnemers aan de workshop krijgen een werkboek met informatie en begeleidende opdrachten als hulpmiddel bij het schrijven van het eigen verhaal.

Indruk Werkboek

De workshops bieden je

 • Kennis

  Over de ontwikkelingen waar je mee te maken kunt krijgen.

 • Inzicht

  In wat je kunt doen om zo prettig mogelijk te (blijven) leven.

 • Inspiratie

  Voor het maken van je eigen verhaal, jouw beeld van een prettig leven van 65 tot 100 jaar. En voor de gebieden waarop je actief kunt zijn.

 • Stimulans

  Om met de dingen die je zelf belangrijk vindt aan de slag te gaan.

 • Persoonlijke begeleiding

  Door deskundige coaches met kennis van en ervaring met alle aspecten van de derde en vierde levensfasen.

 • Een klankbord

  Met leeftijdgenoten die hier ook actief mee bezig willen zijn.

 • Regie

  Omdat je geïnformeerd over zaken hebt nagedacht en keuzes kunt maken.

 • Rust

  Omdat je weet dat je geen kansen mis, en niet door veranderingen wordt overvallen, maar zaken hebt voorbereid. En actie kunt nemen op het juiste moment.

In groepsverband of individueel

Kies wat je het prettigst vindt

Het voordeel van de workshop in groepsverband is de interactie met de andere deelnemers. Je kunt elkaar inspireren, helpen en ervaringen uitwisselen. Daarnaast zijn de kosten iets lager omdat ze worden gedeeld. De groepsworkshop wordt gegeven door 2 coaches en duurt ca. 5 uur. Deze workshop vindt plaats wanneer zich minimaal 8 deelnemers hebben aangemeld, op een centraal gelegen locatie. Na aanmelding wordt u op de hoogte gehouden van het aantal aanmeldingen.

Wellicht voelt je je minder comfortabel bij een workshop in groepsverband. Behalve dat is het voordeel van de individuele workshop (alleen of met partner) ook dat er meer tijd is om aan je specifieke situatie te besteden. De individuele workshop duurt ca. 2 uur.

Basis inspiratieworkshop of reeks met verdieping

Je kunt kiezen voor de basis-inspiratieworkshop zoals hierboven beschreven, of voor de gehele reeks van drie workshops. Bij de workshop-reeks wordt je begeleid bij het gehele proces tot en met afronding van uw ‘eigen verhaal’.

DE REEKS BESTAAT UIT DE VOLGENDE DRIE WORKSHOPS

Basis Inspiratieworkshop

Een inspirerende kennismaking met de derde levensfase, de aandachtsgebieden, en de gestructureerde maar speelse methode waarmee je kunt onderzoeken wat voor jou belangrijk is.

Workshop verdieping Aandachtsgebieden

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de 9 aandachtsgebieden en bespreken we de onderwerpen en dilemma’s die je tegen komt bij het nadenken over de invulling van je 3e en 4e levensfase.

Workshop Eigen Verhaal en Activiteiten

Tijdens deze workshop krijgt je feed back op je concept- ‘eigen verhaal’ en staat de realisatie van de activiteiten centraal. Je persoonlijke plan om zo prettig mogelijk te blijven leven tussen 65 en 100 jaar.

KOSTEN IN GROEPSVERBAND

Basis Inspiratieworkshop: € 100,- per deelnemer
Reeks van drie workshops: € 250,- per deelnemer

KOSTEN INDIVIDUEEL

Basis Inspiratieworkshop: € 250,-
Reeks van drie workshops: € 625,-

De locatiekosten zijn niet in de prijs inbegrepen, maar vallen in een buurthuis o.i.d. meestal erg mee. Na akkoord van alle deelnemers op de datum en locatiekosten is de workshop(inschrijving) definitief.

Vragen of specifieke wensen

Heb je een vraag met betrekking tot de workshop(s), of heeft u behoefte aan specifiek advies of begeleiding? Laat het ons weten.

Inschrijven Workshop

  Voorzijde Werkboek (33 pagina’s)

  Deel deze pagina met geïnteresseerden