Prettig blijven Leven van 65 tot 100 jaar.

KRIJG INZICHT IN DE VERANDERINGEN EN WAT JE KUNT DOEN!

Wie prettig oud wil worden, begint op tijd!

Een kleine reisgids voor de derde levensfase.

De derde levensfase duurt voor veel mensen tegenwoordig 20 jaar of meer. Het verhaal van ‘alleen nog een beetje uitdrijven’ is dus niet meer van deze tijd. Maar wat dan?

In dit boek wordt een schets gegeven van de (soms impactvolle) veranderingen waarmee je rekening kunt houden. En er worden aandachtsgebieden belicht waarin je in je derde levensfase actief kunt zijn, om ‘het ouder worden’ een wenkend perspectief te laten zijn.

Dat kan door nú prettig te leven, waarbij je geniet van wat je (nog) graag wilt doen, verbonden bent met anderen, er (maatschappelijk) toe blijft doen, en zelf de regie houdt. En door ook stráks als je kwetsbaar en zorgbehoevend wordt nog te leven zoals jij dat wilt.

Je derde levensfase is de fase na je pensioen, zolang je levenskrachtig en zelfstandig bent. Je vierde levensfase is de fase van toenemende kwetsbaarheid en zorgbehoefte.

Dit boek biedt een oriëntatie waarmee je de rest van je leven zelfbewust kunt inrichten.

Impactvolle veranderingen, waar je beter op in kunt spelen.

Je leven verandert ingrijpend als je niet (meer) werkt en wat ouder wordt. Hoe eerder je begint om je derde en vierde levensfase bewust in te richten, hoe beter. Maar of je nu 55, 65, of 75 jaar bent, het is altijd goed om hier werk van te maken. En leuk om te doen!

DEZE UITGAVE GAAT ONDER ANDERE IN OP:

Thema's en veranderingen die spelen in je derde levensfase

Levensverwachting en de samenleving, de betekenis van de participatiemaatschappij, de minder scherpe grens tussen werken en niet werken, de ontwikkeling van de derde levensfase, de veranderende positie van (jonge) ouderen, je veranderende identiteit, rolwisselingen, de ontwikkeling van je gezondheid, verlieservaringen, genieten, en verschillende typen (jonge) ouderen.

Waar je mee te maken krijgt, en wat je kunt doen en voorbereiden t.a.v.

Keuzes maken en op een ontspannen manier tot de nodige actie komen, is essentieel om prettig te blijven leven tussen 65 en 100 jaar. Teveel mensen laten de dingen passief gebeuren en krijgen spijt van wat ze niet meer hebben gedaan toen het nog kon. Of zouden willen dat ze hun latere ouderdom eerder of beter hadden geregeld.

Dit boek biedt je

 • Kennis

  Over de ontwikkelingen waar je mee te maken kunt krijgen.

 • Inzicht

  In wat je kunt doen om zo prettig mogelijk te (blijven) leven.

 • Inspiratie

  Voor het maken van je eigen verhaal, jouw beeld van een prettig leven van 65 tot 100 jaar. En voor de gebieden waarop je actief kunt zijn.

 • Stimulans

  Om met de dingen die je zelf belangrijk vindt aan de slag te gaan.

 • Handvatten

  Voor hoe je het praktisch en met plezier aan kunt pakken.

 • Een spiegel

  Met zaken die herkenbaar zijn, en waarmee je kunt checken of je (al) goed bezig bent.

 • Regie

  Omdat je geïnformeerd over zaken hebt nagedacht en keuzes kunt maken.

 • Rust

  Omdat je weet dat je geen kansen mist, en niet door veranderingen wordt overvallen, maar zaken hebt voorbereid. En actie kunt nemen op het juiste moment.

Lezers over het boek

Bestel het boek

  Van nieuwe artikelen (blogs) en de ontwikkeling van dit platform

  Deel deze pagina met geïnteresseerden